Aardappelen - Assortiment

 

Het aardappelassortiment van Jansen-Dongen is te uitgebreid om hier in het geheel te kunnen behandelen. 

Vandaar een samenvatting.

 

Aardappelen worden in 4 categorieën verdeeld, die alles te maken hebben met de kookeigenschappen. Binnen elk kook type is er een ruim aanbod aan verschillende rassen. De keuze daaruit wordt gemaakt op smaak, productkwaliteit en teelteigenschappen. En dan zijn er natuurlijk nog de ‘culinaire’ aardappelen, die net dat beetje meer hebben.

 

Hieronder staan de kooktypes verder uitgewerkt, met daarbij een aantal ras voorbeelden.

 

Vastkokende aardappelen 

Vastkokende aardappelen worden steeds populairder.

Dat heeft met de smaak te maken, maar toch zeker ook met het gebruiksgemak.

 

Vastkokende aardappelen: Blijven na het koken heel.
Vooral geschikt voor: Koken, bakken en aardappelsalades
Enkele rassen: Nicola, Annabelle, Valentino

Binnen het vastkokende segment bevinden zich ook de meeste culinaire aardappelen.

 

Jansen-Dongen heeft daarvoor onder andere een exclusieve samenwerking met een Frans pootgoedhuis. Dit bedrijf heeft onder andere de Amandine en de roodschillige Chérie ontwikkeld.

 

Een interessante note hierbij is dat Amandine al enkele jaren achtereen de Franse Smaakprijs heeft gewonnen als lekkerste aardappel!

 

 

Vrij vastkokende aardappelen

Vrij vastkokende aardappelen: Hebben na het koken een kruimige rand.
Vooral geschikt voor: Eigenlijk alle bereidingswijzen: koken,
bakken, frituren, poffen en pureren.
Enkele rassen: Bildtstar, Asterix

 

Kruimige aardappelen 

Kruimige aardappelen zijn er in twee varianten, normaal en extra groot. De laatste zijn natuurlijk perfect geschikt voor het maken van patat frites!

 

Kruimige aardappelen: Hebben na het koken een kruimige rand.
Vooral geschikt voor: Eigenlijk alle bereidingswijzen: koken,
bakken, frituren, poffen en pureren.
Enkele rassen: MelodyPlatina, Milva
In het zomerseizoen: FrieslanderBerber

 

Extra kruimige aardappelen 

Extra kruimige aardappelen zijn echte aardappelen voor de “Hollandse pot”. Maar door hun goede pureereigenschappen ook uitermate op hun plaats in de “Haute Cuisine”.

 

Exta kruimige aardappelen: Vallen na het koken uit elkaar.
Vooral geschikt voor: Koken, pureren, stamppotten.
Enkele rassen: EigenheimerAziza, Santé, Alpha
In het zomerseizoen: Doré

 

Aardappelen

Hier vind je alle informatie over ons brede assortiment aan aardappelen.

 

Uien

Kijk hier voor meer informatie omtrent ons uien-assortiment.

 

Wortelen

Klik hier voor meer informatie over de leverbare formaten en productgroepen.

Naast conventioneel doen wij ook aan biologisch! Ons Skal-nummer: 001170